Tenner, tips til hvordan man kan få de enda hvitere

sunne og hvite tenner, her får du tips

Smil, hvite og sunne tenner er noe alle og enhver bør tenke over. Før du begynner den vakre dagen din, husk å smile oppriktig til deg selv i speilet. Du vil da starte dagen din på en positiv måte, samtidig som du dobbeltsjekker at alt er på stell. I denne artikkelen vil jeg dele noen nyttige tips i forbindelse med hvite tenner.

Viktigheten med sunne og hvite tenner

Alltid har jeg ment at smilet har utrolig mye å si for din “overall look”. Først og fremst vet vi at tennene kan bli misfarget av flere ulike grunner. Det er mange som tenker at kaffe er den største årsaken til misfarging, men svart te påvirker faktisk en hel del mer. Et raskt tips dersom du ikke vil unngå te og kaffe, hell i litt melk! Dette gjør en stor forskjell for tennene dine.

Faktisk finnes det et enkelt råd som mange stylister lever etter: dersom maten eller drikken kan sette flekker på klærne dine, vil disse også sette flekker på tennene. Det er derfor flere velger å drikke med sugerør, for å unngå videre misfarging. 

Råd mot sunnere og hvitere tenner

Helt i begynnelsen vil jeg nevne at kosthold har alt å si for et sunt tannkjøtt. Spesielt med tanke på rå grønnsaker. Dette gjelder da alle harde grønnsaker som gulrot eller sellerirot. Disse grønnsakene setter i gang spyttproduksjonen. 

Det finnes mange myter for hvordan man kan få et perfekt smil og også myter om hva som er sant når det kommer til hud.

Kokosolje du selv kan utføre hjemme

Det er mange konkrete tips og råd der ute som du helt selv kan utføre hjemme. Her vil jeg dele to som jeg personlig synes fungerer veldig bra:

  1. Puss tennene godt
  2. Bruk én spiseskje organisk virgen kokosolje
  3. Før spiseskjeen i munn. Tygg og beveg på oljen.
  4. Ha oljen i munn i minst 20 minutter, svelg ikke oljen
  5. Spytt ut oljen i en boks slik at det kan resirkuleres (ikke spytt ut i vasken eller toalettet, dette kan forurense og skade rørene)
  6. Puss tennene godt

 

Kokosoljen fungerer slik at den drar ut den gule fargen fra innsiden av tennene dine. Denne prosessen kan også fungere som en detox, slik at det er veldig viktig at du ikke svelger oljen. Nettopp fordi giftstoffer og bakterier blir samlet opp i oljen som du spytter ut helt til slutt.

tenner, hvordan få de enda hvitere

Bakepulver kan også fungere for hvitere tenner

Et annet tips som også kan fungere på en god måte er bruk av bakepulver for hvitere tenner. Her kan dere se fremgangsmåten:

 

  1. Bruk en våt tannbørste og dryss over bakepulver
  2. Puss tennene med bakepulveret

 

Derimot, denne fremgangsmåten kan ikke brukes like mye som prosessen med kokosoljen. Grunnet at for mye bruk av bakepulveret kan skade emaljen. 

Det finnes mange andre tips for hvitere tenner man kan godt lese nærmere om.

Husk å besøke tannlegen for årlig kontroll

Du velger selv hvilken fremgangsmåte du tenker er best for deg. Likevel anbefales det alltid å besøke tannlegen årlig. De kan utføre rens av tennene, i tillegg passer de på at du ikke har hull i tennene som kan føre til problemer i fremtiden.