Fushion Oslo, bærekraft, en bedre verden og designere

Fushion Oslo for en bærekrafti verden

Designfestivalen Fushion Oslo i helgen stilte med designere som tenker mer på en bærekraftig fremtid for en bedre verden. Dette var et spesielt og innovativt tankesett som spiller en svært viktig rolle den dag i dag.

En verden med tanke på en bedre framtid

Tidligere skrev jeg litt om Corona og hva dette viruset har gjort for verden vår. Likevel må vi aldri glemme alt annet som også har skapt vanskeligheter for en vakker verden. Jeg tenker da nærmere på problemet om plast og resirkulering, eller situasjonen om rask mote. 

“Bruk og kast” trenden er fortsatt et stort problem i mange land, noe vi bør tenke nærmere over på hvordan vi kan få bedre kontroll over. Det er nettopp derfor Fushion Oslo hadde et spesielt innslag i år

Fushion Oslo og bærekraftig produksjon av mote

Flere designere fra Fushion Oslo snakker og introduserer oss for bærekraftig produksjon av mote. Flere nevner kort at de går imot trendene, siden trender skaper en enda sterkere bruk og kast tendens. Derimot forklarer de at de re-designer tekstiler og skaper nytt liv til disse. 

Det er ofte man kan bli påvirket av trender og får et ønske til å tilpasse seg disse. Dette er vanligvis kun fordi man er redd for å skille seg ut fra mengden. Derimot har det skjedd de siste årene, også ved hjelp av influensere – at det er lov å være innovativ og nyskapende. Faktisk har det blitt en trend å være annerledes, det å være kreativ har blitt populært. I dag er det viktig å kunne uttrykke seg selv gjennom stil og klær, og siden vi alle er helt forskjellige er det også lov å være annerledes den dag i dag. 

Tidligere har jeg skrevet litt om høst-trender som faktisk kan vare år etter år.

Rask mote, shoppestopp og fushion Oslo

Fushion Oslo og samarbeid med Fretex for en bærekraftig visjon

De fleste på Fushion Oslo har gjort et samarbeid med Fretex for en enda sterkere bærekraftig visjon og fremtid. De har en egen tøysortering der produsenter har tilgang til å forlenge levetiden og gi tekstilene en helt ny verdi. 

Hver eneste dag blir det mer forurensning i forbindelse med produsering av nye klær. Det å vise at man er fremtidsrettet og åpen for nye og kreative løsninger er virkelig fantastisk. Norge har lenge vist seg å være ledende på dette område. 

Er virkelig shoppestopp nødvendig for en bedre verden?

For ikke så altfor lenge siden var Jenny Skavlan mye i media i forbindelse med shoppestopp, appen TISE og en bedre verden. Derimot er min personlige mening at økonomien bør kunne bevege seg, og at et shoppestopp kan være en veldig dramatisk metode i dette tilfellet. 

Dersom vi er mer observante på nye og flotte løsninger som Fushion Oslo presenterte i helgen, kan vi sammen finne en god fremgangsmåte. Uten å miste motivasjon, glede og opplevelser i forbindelse med mote-verden. Det å kunne kjøpe nye produkter og varer er en viktig del av livet vårt, og noe vi bør kunne nyte uten dårlig samvittighet. En god applaus til jentene fra Fushion Oslo.