Skrubb for en hud som gløder

skrubb

Huden er en utrolig viktig del av vårt utseende. Det er essensielt å ikke glemme bort den når man er opptatt av hår, negler og sminke. Det å pleie huden gir en base for en perfekt sminke, og i tillegg så er det herlig å kunne ha en naturlig glød som kommer innenfra. Det er noe du vil få om du tar vare på huden din. Jeg har et lite triks som jeg vil dele med dere, som er noe jeg syns at absolutt alle burde gjøre for en naturlig glød. Trikset er å bruke skrubb – uavhengig av hudtype!

Å finne ut hva som passer for deg

Det er utrolig viktig uansett hva du skal påføre huden din, at du gjør det i henhold til din hudtype. Er du usikker på din hudtype kan du enten gå innom en hudpleiesalong for å finne ut dette. Pass på at produktene passer til dine behov, og at du ikke overeksfolierer huden din. Det ender bare med negative resultater! Jeg skal gå mer i dybden angående hver enkelt hudtype i en annen post, for jeg har så utrolig mye å dele med dere angående nettopp det tema.

En skrubb som gjør jobben

Det finnes både mekanisk- og kjemisk skrubb, i tillegg til en variant som er en blanding mellom de to. Hvilken du burde velge vil jeg si både kommer an på din hudtype, men også hva du foretrekker. Men det å skrubbe skal du! Det som anbefales er gjøre det 1-3 ganger i uken. Du skal gjøre det 1 gang i uken, dersom du har en sensitiv hud. Og dersom du er en av de med en kombinert eller fet hud så kan du gjøre det 2-3 ganger i uken. Har du en mellomting så holder du deg til 2 ganger. Pass på å kjenn etter hva huden din sier til deg! For noen hudtyper så kan det i perioder bli for mye. Så lytt til huden og gi den det den trenger. Og husk å rense før du skrubber. 

skrubb til ansikt

Min anbefaling til inkorporering av skrubb i din rutine

Jeg vil som sagt at du basert på din hudtype skal skrubbe mellom 1 og 3 ganger i uken. Dette gjør du naturligvis på en renset hud. Når du har renset så finner du fram skrubben du skal bruke, og så tar du produktet enten ut fra krukken med en spatel, eller klemmer lett ut fra tuben. Når det kommer til skrubb så trenger man ikke mye produkt fordi man skal jobbe med produktet. Utrolig viktig!

Jobb med produktet i henhold til instruksjonene på produktet, men i hovedsak i sirkelbevegelser og oppover om det er en mekanisk skrubb, fordi det er da du som gjør hele jobben selv. Om du har en kjemisk skrubb så lar du den sitte på i henhold til det som står på pakken, men pass på at du ikke har den på for lenge, dersom du er mer av den sensitive typen. 

Få gløden alle drømmer om, og lys opp dagen til de rundt deg

Når du starter med et nytt produkt så kan du faktisk oppleve at du får et par kviser ekstra de første ukene. Men ikke bli redd! Det tar opptil 1 måned for huden din å venne seg til et produkt. Prosessen med hudfornyelse faktisk tar 30 dager. Når huden din har blitt vant med produktet du velger å bruke, eller kanskje til og med allerede etter første gang du skrubber, så vil du få en fantastisk glød, som ser ut som den kommer innenfra. Du kan skinne som en stjerne, for det er du!