Myter – hva er sant og usant når det kommer til hud?

Jeg ser utrolig mange myter når det kommer til skjønnhet. Det kan være myter angående hår eller sminke. Det kan være myter når det kommer til hud… Mote – not so much, haha. Men jeg skal i alle fall gå inn på forskjellige myter når det kommer til skjønnhet. Nå skal dere få høre om de er sanne eller usanne.

Du trenger ikke bruke solkrem når det ikke er sol: USANT

Det er mange myter om at man ikke trenger bruke solkrem selv om det ikke er sol. UV-strålene klarer å trenge igjennom skyene, så det er viktig å beskytte seg selv. I tillegg så reflekteres UV-strålene både i snø og vann, slik at selv om det er vinter og føles ut som det ikke skal være noe fare for sol, så opplever man stråling. På grunn av dette så må man bruke solfakor året rundt. Du trenger ikke nødvendigvis ha en spesifik solkrem, men det er supert om din dagkrem inneholder SPF. Anbefaler at den har SPF 15 selv på vinteren, så kan du eventuelt øke til en høyere på sommeren.

myter om hud og vann

Det er bra nok å rense huden med såpe og vann: USANT

En av verdens verste myter, spør du meg… Er denne myten. Dere vet at jeg alltid bruker dobbelrensmetoden, så denne skjærer i hjertet mitt å lese. Først og fremst så er talget i huden ikke vannløselig, og derfor vil ikke det bli fjernet med bare vann eller eventuelt håndsåpe. I tillegg så har huden mye lavere pH-verdi enn lavere såpe. Det vil si at huden blir i ubalanse og blir strippet for sin naturlige beskyttelse. Dette gir igjen tørr hud som mye lettere får linjer og rynker. Grøss. Min mening er at dersom du bruker håndsåpe eller en annen type såpe i fjeset, bare bytt det ut med en ansiktsrens. Da er problemet løst allerede!

Det er ikke bra å dusje for ofte dersom du har tørr hud: SANT

Man skulle kanskje tro at dette er en av mange myter. Men det er det ikke! Det er faktisk helt sant. Dette gjelder spesielt når det kommer til varmt vann. Om du dusjer for lenge kan du også få samme problem. Det du risikerer er at du tørker ut huden din enda mer. Et godt tips her er at du alltid passer på at vannet ikke er for varmt. I tillegg så er det naturligvis fint å smøre seg med en god fuktighetskrem direkte etter dusjen. 

myter om vann

Pass opp for fake news

Det er utrolig mange myter der ute. Dette var bare tre stykk. Jeg kan gjerne gå inn på flere en annen gang. Det er viktig å være kildekritisk og ikke la seg lure av fake news. Mye kan stemme, men andre ting er bare oppspinn. Dersom dere er i tvil om noe stemmer så kan dere enten skrive til meg og spørre om det, eller spørre en profesjonell som du har i nærheten. Ble du overrasket over en eller flere myter?