Hudpleie – inkorporer syrer i rutinen din

Hudpleie, gode produkter

Nå som det er høst og mørketiden er i gang så er det det perfekte øyeblikket å inkorporere syrer i din rutine. Syrer er noe som er fantastisk innen hudpleie, og det er noe jeg er veldig glad i. Mange syns at selve ordet syrer høres litt skummelt ut, og det er mange myter der ute… Så derfor tenkte jeg fortelle dere litt om fordelene med det, slik at dere kan ta deres hudpleie til neste nivå.

Fordelene ved å bruke produkter med syre

Det å bruke syrer er ingen ny ting, men det er noe man sjeldent hører om under sommeren. Hvorfor det? Jo nettopp fordi at når du bruker syrer så vil huden din bli ekstra sensitiv for solen, så derfor anbefales det å ta en pause fra syrene når det er sommer, og bruke annen type hudpleie istedenfor. Når høsten kommer så er det det perfekte øyeblikket å inkorporere syrer igjen, fordi vi da i Norge ikke får mye sol. Husk allikevel å alltid bruke solkrem (uansett) slik at du passer på huden din.

Noe for de fleste hudtyper

Syrer kan hjelpe med forskjellige ting innen hudpleie. Det første man kanskje hører om er det at de er eksperter på å eksfoliere – altså skrubbe. De gir en silkemyk hud, men det er viktig å ikke overbruke de. I tillegg så kan de hjelpe til å øke fuktighetsnivået i huden, så vel som å dempe pigmenteringer. En annen veldig god egenskap som syrer har, og som er helt fantastisk, er at de hjelper med å bekjempe og dempe akne. De som har akne er gjerne litt ekstra opptatt av hudpleie fordi de ønsker å jobbe med dette, og det er typisk å se produkter med syre inkludert i deres rutine. Og med god grunn! 

Hudpleie hos en profesjonell

AHA, BHA og PHA – hva er forskjellen?

Det finnes i hovedsak tre forskjellige typer syrer som produkter kan inneholde. Jeg skal forklare dere kort hva forskjellen er, dersom dere ikke er klar over det…

AHA-syrer

AHA står for Alpha Hydroxy Acid, og det er en samlebetegnelse på flere syrer. De aller vanligste er melkesyre og glykolsyre, men det finnes flere. Glykolsyre er veldig effektiv når det kommer til eksfoliering av døde hudceller og du vil redusere rynker og aldringstegn. I tillegg så er den super for å jobbe mot tørr og eventuelt sår hud. Melkesyre er også super når det kommer til eksfoliering, men er også god på ubalansert eller fet hud. Den hjelper godt både mot store porer og dersom man er plaget med akne, i tillegg til at den binder fukten i huden.

BHA-syrer

BHA står for Beta Hydroxy Acid, og kalles typisk salisylsyre. Den er veldig fin dersom man er plaget med akne og urenheter fordi den demper betennelse i huden. Den har eksfolierende effekt, og løser opp fett og smuss på en utrolig god måte. Dette er også en god syre dersom man er plaget med pigmenteringer.

PHA-syrer

Den mildeste av alle syrene er PHA-syrer. Den er super dersom du kan være litt sensitiv i huden din. Den gir en effektiv eksfoliering samtidig som den ikke blir for røff mot huden din. Når man eksfolierer så vil resultatet som oftest være glød, og jeg syns personlig at det er noe man absolutt får av PHA-syrer. En annen fordel som PHA-syrer har er at de hjelper med å balansere huden, tilføre fukt og tilføre antioksidanter. 

Det finnes mange forskjellige syrer

Oppsøk alltid en hudpleier eller hudlege dersom du er usikker

Vi er ikke alle profesjonelle. Dette er et faktum. Jeg er veldig obs på at dersom jeg er usikker på noe så forhører jeg meg med en kollega som også driver med hudpleie, eller så oppsøker jeg hudlege. Det er utrolig viktig dersom man er usikker på hva som er riktig for seg, og hva akkurat DIN hud tåler. Hudpleie kan være kompliserte saker, og spesielt når man begynner å bruke syrer. Så vær var på det, og ikke nøl med å kontakte en profesjonell dersom du er usikker.