Høsten er her – ikke glem huden din

Høsten er her

Når høsten kommer så er det typisk at man glemmer av huden sin. Etter en lang sommer med solkrem og aftersun så er det som at man tenker at så lenge man går med bukse så trenger ikke leggene fukt. Det stemmer naturligvis ikke, og det er noe som er viktig å huske på. Både huden i ansiktet og huden på kroppen trenger hjelp til å holde oppe fuktnivået året rundt, bare at vi må bytte ut hvilke produkter vi bruker… 

Enklest i ansiktet

Vi kan veldig enkelt merke når huden blir tørrere i ansiktet. Det er noe vi både kan se enkelt, og vi kan kjenne at vi føler oss strammere i maska. Et enkelt triks for å jobbe mot tørrhet i ansiktet er å legge til et hyaluronsyreserum i hudpleierutinen din. Det er et lite ekstra steg som gjør en stor forskjell. Du bruker serumet under din dag- eller nattkrem, og du vil merke at det trekker dypere inn i huden din og jobber enda mer med å styrke huden din innenfra. Det er utrolig enkelt å gjøre dette på høsten, og tar ikke lang tid. 

Legg til en ansiktsmaske

En ansiktsmaske kan gi utrolig mye næring til huden, og det er noe jeg syns at alle har godt av å bruke, året rundt. Når de kaldere dagene kommer kan det være fint å bytte ut nattkremen sin med en fuktmaske som man sover med et par ganger i uken. Det vil gi utrolig mye næring og bygge opp huden innenfra. Huden kan dessverre bli sensitivisert når det blir veldig kaldt ute. Nettopp det er det viktig at man passer på at ikke skjer når høsten kommer. En god maske med beroligende og fuktighetsgivende ingredienser kan hjelpe utrolig på dette. 

Vi må ofte endre hudpleie på høsten

Ikke glem bort huden på kroppen når høsten kommer

Det er typisk at når man endelig skal noe og skal vise fram for eksempel legger når man går med en kjole, at først da oppdager man at man har forsømt huden på kroppen i ukesvis. Eller enda verre – månedsvis. Det jeg anbefaler dere alle er å skape en rutine med å smøre seg inn etter hver gang man har dusjet. Enkelte liker å bruke tørrolje for dette, og andre foretrekker body lotion. Dersom du føler behov for enda mer fukt så kan du bruke body butter. Dette er en veldig tykk fuktighetsgivende balm for veldig tørr hud. Det kan være deilig å bruke det i de kaldeste månedene. 

Ta vare på deg selv – du fortjener det

Å ta vare på huden er utrolig viktig, og det er faktisk en form for selvpleie. Det er viktig å gjøre nettopp dette! Det er noe jeg kan love dere at dere ikke kommer til å angre på. Fukt er noe som kroppen produserer naturlig, men som kan bli påvirket av ytre faktorer. På grunn av dette trenger det hjelp fra oss med at vi påfører produkter som kan hjelpe til. Dette kan skje spesielt på høsten når det blir kaldere. Det er ikke mye som skal til, men dersom du er i tvil så vil jeg absolutt anbefale at du tar en tur innom en hudpleier for eksempel. Da vil du kunne få profesjonell hjelp med å finne ut nettopp hva huden din trenger.