Alle burde dobbelrense huden hver kveld

baderom

Jeg har nevnt det flere ganger, men jeg kan ikke få satt nok trykk på det. Alle burde dobbelrense huden hver kveld! Dette er en essensiell del av hudpleierutinen. Det er noe som hjelper huden din både ved at den blir skikkelig ren, men også ved at den får hjelp med å ta maksimalt utbytte av de resterende produktene du påfører etter at du har dobbelrenset.

To minutter ekstra, for et resultat tatt til nye høyder

Det å dobbelrense huden hver kveld er noe som kanskje i utgangspunktet høres ut som kan ta mye tid. Sannheten er at det gjør det ikke, tvert imot. Du bruker kanskje 2 minutter ekstra, og resultatet du får av bruke denne metoden, istedenfor å rense en enkel gang, er slående.

Det som denne metoden går ut på er at du først bruker en oljebasert rens, der du vil få løse opp alt smuss, talg og rester fra sminke og produkter. Steg to går ut på at du bruker en vannbasert rens, og den vil da få med seg alt smuss som oljerensen ikke fikk med seg. Begge produktene masseres inn, og skylles av. Kjapt, grundig og enkelt.

deilig å dobbelrense

Å velge en type rens som passer til din hud

Noe som er veldig viktig uavhengig av hvilket produkt du skal bruke, er at det passer til din hudtype og hudtilstand. Det er veldig fint om du har kunnskap om hvilken hudtype du har. Ved hjelp av dette kan du velge de beste produktene for deg for å dobbelrense. Dette kan du få vite enten av en hudpleier på en salong. Du kan eventuelt forsøke teste deg online (men det kan være variabelt hvor nøyaktig svar du får i så fall). Hudtype er noe du alltid har, og som vil være din. Den utvikler seg i løpet av livet, både som tenåring og i overgangsalderen, men vil i grove trekk være den samme hele livet.

Hudtilstanden din kan endre seg

På grunn av det at nettopp hudtilstander er et utrolig stort tema så har jeg laget en egen post om nettopp dette. Allikevel ønsker jeg nevne det kjapt i denne posten også, ettersom det er en viktig faktor for hvilke produkter du bør velge. Hudtilstanden din er noe som kan endre seg på grunn av ytre påvirkninger, dersom du går på medisiner i en periode, på grunn av sykdom, men også miljøpåvirkning. Denne kan endre seg ganske ofte, gjerne når årstiden endrer seg. Pass på å lytt til huden din og tilpass produktene etter hvordan den føler seg den tiden du skal bruke det.

dobbelrense huden

De renseproduktene som er rette for deg

Dersom du ikke har renseprodukter allerede så vil jeg anbefale deg å gå til innkjøp av det. Som tidligere nevnt er det utrolig viktig at de er tilpasset både din hudtype og hudtilstand. Det er også viktig at du både har en oljebasert rens, og en vannbasert rens. Det er essensielt for å kunne dobbelrense. De aller fleste oljebaserte renseprodukter passer til alle hudtyper… Men det er selvsagt noe du må dobbelsjekke at akkurat den rensen du tenker på å kjøpe gjør. SkinUp har godt utvalg av forskjellige renser, og kan anbefales å sjekke ut om du foretrekker å handle på nettet. 

Når det kommer til vannbaserte renseprodukter så er de litt mer spesifike for hudtype. Det er viktig at du passer på at den rensen du velger, er riktig for deg. Det finnes utrolig mange forskjellige varianter, og hvilken du velger er opp til deg. Har du en sensitiv hud så vil jeg anbefale deg at du velger en som er beroligende og mild. Er du en av de mange med tørr hud så ville jeg valgt en fuktighetsgivende rens. Har du fet eller kombinasjonshud? Da anbefales det at du bruker en rens som er med på å balansere oljeproduksjonen i huden. 

Det finnes utrolig mange valg der ute… Jeg anbefaler deg at du enten går til en profesjonell hudpleier og får hjelp til å velge produkter tilpasset deg. Eventuelt kan du lese deg godt opp på selve produktet, og din hudtype, før du bestemmer deg. Først som sist så vil jeg bare si at dobbelrensing kommer til å gi huden din nytt liv! Start med det så fort som mulig.