Hårkur – produktet som gir nytt liv til håret ditt

bruk hårkur

Jeg regner med vi alle er flinke og bruke en god shampo og balsam. Eller? Ikke svar nei på dette er du snill. I tillegg til en god shampo og balsam vil jeg anbefale å inkorporere en hårkur i din rutine for håret ditt. Hvor ofte du skal gjøre det vil avhenge av ditt hår, og nå skal jeg fortelle dere om det.

Et produkt man ofte glemmer av

Når jeg snakker med mine kunder, og prøver å bli kjent med dem… Så liker jeg å vite hvilke produkter personen bruker. Akkurat som når jeg skal hjelpe noen med huden sin, så er det relevant å kjenne til hudtype og hudtilstand. Det er fordi jeg da lettere kan jobbe rundt deres eksisterende rutine, og hjelpe til med å optimalisere den. Det er ofte ikke mye som skal til for å få et enda sterkere og finere hår. Til min store forskrekkelse når jeg først startet å jobbe med hår, var at det er veldig mange som glemmer av at det å bruke hårkur faktisk går an. De blir overrasket når jeg nevner det som et alternativ å legge til deres rutine.

hårkur i håret er bra

Hva skal du med en hårkur?

En hårkur er en behandling for håret ditt. Enkelte kaller det en hårmaske. Når man tenker på det, og for å sammenligne det med noe annet… Så er en hårkur det samme som en ansiktsmaske. En dyptgående behandling som jobber med et eller flere områder. Det finnes kurer som jobber med å styrke slitt og tynt hår. Et annet alternativ er kurer som jobber med å beholde og styke fargen på håret ditt. Denne er genial om du har nyfarget hår, eller en farge som behøver å tas vare på. Det finnes en hårkur for alle.

Hvor ofte skal du bruke den?

Det er utrolig mange som er usikker på hvor ofte man skal bruke en kur. Dette kan naturligvis variere litt. Det kommer både an på hvilket produkt du bruker, og hvordan ditt hår er. Det er utrolig mange spørsmål rundt bruk av hårkur og jeg forstår det. Det jeg vil anbefale er at du bruker det 1 gang i uken. Har du tørt hår hadde jeg personlig gått for 2 ganger i uken. Gjør du dette så vil du få best effekt. Det er ikke noe som tar veldig lang tid, men jeg vet at enkelte foretrekker å gjøre det på kvelden siden de da ikke trenger stresse. Andre foretrekker å gjøre det i helgene. Gjør det som passer for deg.

rent hår klar for hårkur

Hvordan bruke hårkur?

Å bruke hårkur er utrolig enkelt. Det står som oftest veldig godt forklart på pakken, men jeg vil gjerne fortelle dere noen basic ting man kan vite. Det første du må gjøre (og dette er viktig)… Er å vaske håret med din shampo. Når håret er rent, så tar du i kuren. Pass på å følge instruksjonene for kuren i forbindelse med hvor lenge du lar den være i håret. Spesielt om du har en kur som jobber med fargen din. Etter at du har latt den virke, så er det viktig at du skyller godt ut. Avslutt med balsam for å lukke skjellagene i håret. Jeg liker selv å skylle håret i kaldt vann på slutten. Det er en veldig deilig følelse. Så dersom du ikke bruker hårkur allerede, så burde du starte med det.